Известие

Collapse
No announcement yet.

Какво не харесвам в 156-цата?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщение
    Много добро решение,скоро ще последвам примера ти.
    По добро щеше да е да е в чупката зад стопа, на другата съм го сложил там, но тука ползвах оригиналния кабел от 164ка, а той стигна само до там........иначе предимството е несравнимо, адски много място се освобождава отпред......преди време басувах с един хайван че мога да си сменя термостата за 4 мин, и като му отворих капака зяпна - донесе вода откъде ли не за да се откаже.....
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

• Първоначално публикувано от андон.маслев Покажи съобщение
      Много от сервизите се дразнят от алфите щото не им разбират.Свикнаха момците на опели и алфата а гледат като .
      Ами проблема е по-скоро в това, че родните майстори си мислят (по-скоро се заблуждават), че могат да правят всички марки автомобили. Просто това е невъзможно, защото в крайна сметка ще знаеш от всичко, ама по малко, вместо от едно ама всичко. То ако ставаше така нямаше да има специализирани сервизи за дадена марка, ами всеки сервиз щеше да прави всичко, което се произвежда по света.
      Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
      Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
      Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
      Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

• Какво не харесвам , че е може би единствената кола на 10 години , на която трябва да и смениш радиатора за да не ти загрява на климатик , ей тфа ме убива, смених термостат измих радиатора няма братче , пускаш климатика всичко ток , докато не и дадеш газ малко за 5 сек да и дам яко газ дига на 100 градуса и не ги сваля коще да я карам само на свободна

EDIT: няма от 3 години я имам колата и не мога да и се насладя, с тези градуси от както я имам винаги е здраво след 90 градуса като е на климатик
        Last edited by CrazyElement; d.m.y г., 15:34.
        Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

• minalata godina smenix radiatora,poradi cepnatina i sega dori v jegite trudno diga nad 90
          ---------------------------------------------
          Последно предупреждение за писане на maimunitza!

злият модератор
          Last edited by spe4elist; d.m.y г., 10:12.
          romeo best alfa 156,2.0selesp.99

Comment

• Първоначално публикувано от Romeo best Покажи съобщение
            minalata godina smenix radiatora,poradi cepnatina i sega dori v jegite trudno diga nad 90
            То на мене ми е ясно ,че е радиатора , ама защо имам чуството , че точно на алфа ромео го прави, познавам толкова хора с коли на 10 год и климатици и не са сменяли радиатор , ама стрелката им стои на 90 и не мърда.
            Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

• Първоначално публикувано от CrazyElement Покажи съобщение
              То на мене ми е ясно ,че е радиатора , ама защо имам чуството , че точно на алфа ромео го прави, познавам толкова хора с коли на 10 год и климатици и не са сменяли радиатор , ама стрелката им стои на 90 и не мърда.
              При мен пък е точно преди 90 и не мърда когато пусна климатика

А по темата - на моята не мога да и се порадвам - тъкмо оправя едно и излиза друго (на мен всичките ми коли са били така), но пък като си я погледна сутрин излизайки за работта ме изпълва с положителни емоции - е как да си помисля да я продам тая кола
              sigpic
              Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
              BMW 316 Compact '95

Comment

• Аз вече подмених половината кола!
                През 1 седмица съм за нещо някъде......

Като се сетя колко още неща има за смяна... явно ще е дълга и тъжна. И като я продам най накрая... купувам друга и почвам по същия сценарий

Comment

Какво не харесвам , че е може би единствената кола на 10 години , на която трябва да и смениш радиатора за да не ти загрява на климатик , ей тфа ме убива, смених термостат измих радиатора няма братче , пускаш климатика всичко ток , докато не и дадеш газ малко за 5 сек да и дам яко газ дига на 100 градуса и не ги сваля коще да я карам само на свободна

EDIT: няма от 3 години я имам колата и не мога да и се насладя, с тези градуси от както я имам винаги е здраво след 90 градуса като е на климатик
                  Колега, за да откачиш радиаторите с цел миене, трябва ли да сваляш цялата броня?
                  Giulietta 1,6 JTDm 2013
                  156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

• Единственото нещо което ме дразни е, че немога да видя за колко километра гориво имам

Comment

• Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
                      Колега, за да откачиш радиаторите с цел миене, трябва ли да сваляш цялата броня?
                      Ми аз го мия през бронята и като отвориш капака можеш да пръскаш на воля радиаторите , ама то това начинание помогна с 1-2 градуса и тфа е пак колата яко си грее един въпрос ако я карам на по-висока темп 100 примерно вредно ли е много , някъде бях чел , че няма проблеми дори и на 100 градуса?

Comment

Ми аз го мия през бронята и като отвориш капака можеш да пръскаш на воля радиаторите , ама то това начинание помогна с 1-2 градуса и тфа е пак колата яко си грее един въпрос ако я карам на по-висока темп 100 примерно вредно ли е много , някъде бях чел , че няма проблеми дори и на 100 градуса?
                        Не, така не става и аз съм пробвал, трябва да се свалят и да се измият отвътре-навън с обезмаслителни препарати, но май няма друг начин освен чрез разпарчетосване на цялата предница.
                        Giulietta 1,6 JTDm 2013
                        156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

• За дизелите не знам,но на 1.8ТС се сменя и без да се сваля бронята. Предполагам и при 2.0ТС е така

Comment

• Първоначално публикувано от Георги Живков Покажи съобщение
                            За дизелите не знам,но на 1.8ТС се сменя и без да се сваля бронята. Предполагам и при 2.0ТС е така
                            И при дизела е така.
                            Last edited by Galeano; d.m.y г., 00:08.
                            sigpic Alfasud/156 1.8ex
                            156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

• Не ми харесва , че не се затварят вратите с лекота Нищожно е , но ме дразни , а и прави лошо впечатление на мацките . Това съм го срещал при всички 156ци , в които съм сядал .
                              Не ми харесва комбинацията родни пътища и "хубави" части по магазиините . Както всички знаем , капризни са хубавиците от към качествени носачи
                              Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
                              Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
                              Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

• Вратите си се затварят, но трябва да има открехнат прозорец или някоя от другите. Сигурно е от налягането - явно купето е много добре уплътнено
                                Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                                ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Working...
                                X